Η παγκόσμια σύρραξη ξεκίνησε.

Posted: 14 Οκτωβρίου 2008 in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι σκληρές δηλώσεις Πούτιν στο περιθώριο της συνάντησης του με το Γάλλο πρωθυπουργό σηματοδοτούν τις διεθνείς εξελίξεις που προκαλεί η κρίση στο Αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Για πρώτη φορά ο Ρώσος πρωθυπουργός ζήτησε “αλλαγή της αρχιτεκτονικής της διεθνούς οικονομίας” τονίζοντας ότι “Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα δε μπορεί να εξαρτάται από μία μηχανή εκτύπωσης χρήματος“. Ο Πούτιν γνωρίζει πολύ καλά πως η αυθαιρεσία της εξουσιαστικής μηχανής των ΗΠΑ στηρίζεται στην οικονομική αυθαιρεσία της κρατικής της μηχανής, που με πραξικοπηματικές μεθόδους καταλύει κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας αλλά και της όποιας καπιταλιστικής ηθικής και ελευθερίας. Η ασυδοσία των ΗΠΑ ως προς την εκτυπωτική αύξηση της ρευστότητας της είναι και η αιτία της παγκόσμιας κυριαρχίας της. Κυριαρχία που μέχρι πρότινος δεν είχε αντίπαλο, διότι στον αντίποδα υπήρχε μια Σοβιετική οικονομία εκτός μονομερούς ή αμφίδρομης επιρροής και βεβαίως μια Μαοϊκή εσωστρεφής και αποξενωμένη διαχείριση.

Ιαπωνία και Ευρώπη ζούσαν τα μεταπολεμικά τους σύνδρομα και μόνο ο Ντε Γκώλ* τόλμησε να αμφισβητήσει αυτή την πρακτική όταν αντιτάχθηκε στον πολλαπλασιασμό ρευστότητας τη δεκαετία του ‘70, δεκαετία κατά την οποία το έλλειμα των ΗΠΑ έφτασε τα 400 δις Δολλάρια.

Η Αλλαγή των συνθηκών και η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας  καθιστούν τη διαφαινόμενη εκτύπωση Ενός Τρις Δολλαρίων ως εχθρική πράξη για την παγκόσμια οικονομία και γεωπολιτική. Άλλωστε η ψευδεπίγραφη αξία του Αμερικανικού νομίσματος επιβάλλεται μόνο με τη δύναμη των όπλων και την καπηλεία πλουτοπαραγωγικών τόπων (ΙΡΑΚ) για να επιβάλλουν την ύπαρξη του δολλαρίου ως ρυθμιστή του διεθνούς εμπορίου. Ας μην ξεχνάμε πως η εισβολή στο Ιράκ έγινε όταν ο Χουσεΐν αποφάσισε να τιμολογεί το πετρέλαιο σε Ευρώ.

Η ασυδοσία του καπιταλιστικού συστήματος φαίνεται με την κωμική για την παρούσα συγκυρία, άνοδο του δολλαρίου έναντι του Ευρώ, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι πληθωριστικές τάσεις με την είσοδο της νέας εκτύπωσης στην αγορά. Η πραγματική αξία του νομίσματος βεβαίως είναι απείρως χαμηλότερη από τη σημερινή, γεγονός που αποκρύπτεται έντεχνα από τους πολίτες των ΗΠΑ για λόγους που θα εξηγήσουμε στη συνέχεια.

Έχουμε αναφερθεί στη στρατιωτική συνεργασία Κίνας – Ρωσίας που αποσκοπεί καθαρά στην αντιμετώπιση των Νατοϊκών δυνάμεων. Τώρα ενεργοποιείται και το σενάριο οικονομικής εξόντωσης των ΗΠΑ, μέσω της δημιουργίας ενός Ευρασιατικού νομίσματος που θα γίνει με την αναστροφή διαθεσίμων Ρωσίας και Κίνας ($500 δις της Ρωσίας και 20.000 τόνοι χρυσού της Κίνας). Η κίνηση αυτή σύμφωνα με τον Alexander Dugin, θα οδηγήσει το δολάριο εκτός διεθνών αγορών και σταδιακά στην τελική του απαξίωση. Το γεγονός αυτό ενισχύει την θέση μας ότι η συγκέντρωση κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ από την Κίνα δεν έγινε για “επενδυτικούς” αλλά για γεωπολιτικούς σκοπούς. Η Κίνα και η Ρωσία μέσω της απόκτησης ομολόγων είναι από τους μεγαλύτερους δανειστές των ΗΠΑ και η εκτύπωση νέων δολαρίων μειώνει την πραγματική αξία ανταπόδοσης.

Όπως για Γεωπολιτικούς σκοπούς γίνεται και η επερχόμενη γενικευμένη κατάρρευση της Αμερικανικής οικονομίας, ως και η προβλεπόμενη επικράτηση του Ομπάμα, τη σκοπιμότητα της οποίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://olympia.gr/2008/08/19/obama/

Γεγονότα που θα αναλύσουμε εκτενέστερα σε δεύτερη φάση. Όπως θα συζητήσουμε και το ρόλο των Ελληνικών πολιτικών δυνάμεων, την ανεπίτρεπτη ενέργεια Σημίτη με την εκποίηση του Ελληνικού Χρυσού κλπ.

Ο Κον Μπεντίντ πρωτοστάτησε στις εκδηλώσεις εναντίον του Ντε Γκώλ, επισύροντας ακόμα και την καταδίκη από το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας. Σήμερα αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο λειτουργώντας ως θεραπαινίδα των Αμερικανικών συμφερόντων στην Ευρώπη. Σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα βεβαίως υπάρχουν τοποτηρητές με προσωπεία άσχετα αλλά διακριτούς ρόλους. Το ίδιο και στην Ελλάδα.

Αναδημοσίευση από το olympia.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.