Δωρεά ύψους 300.000 δολαρίων του ομογενή επιχειρηματία Νίκου Ανδριανάκου στο δίγλωσσο σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας

Posted: 27 Φεβρουαρίου 2009 in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ÁÕÓÔÑÁËÉÁ- ÓÇÌÁÍÔÉÊÇ ÄÙÑÅÁ ÏÌÏÃÅÍÇ ÓÅ ÅËËÇÍÉÊÏ Ó×ÏËÅÉÏ

Ο κ. Νίκος Ανδριανάκος με τους γιους του Θεόδωρο και Παύλο, τον πρόεδρο της Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Παπαστεργιάδη, και τον διευθυντή του Alphington Grammar, κ. Μάικ Σμιθ, στις εγκαταστάσεις του παροικιακού ημερήσιου σχολείου.

Μια εντυπωσιακή δωρεάν ύψους 300.000 δολαρίων πρόσφερε ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας, Νίκος Ανδριανάκος, στο δίγλωσσο σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτορίας Alphington Grammar.

Εκτιμάται, μάλιστα, ότι η χειρονομία του ομογενή επιχειρηματία θα ενθαρρύνει και άλλους εύπορους ομογενείς να ενισχύσουν την ελληνομάθεια στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Alphington Grammar και της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, το ποσόν των $300.000 που προσέφερε η οικογένεια Ανδριανάκου, θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Alphington Grammar.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική δωρεά από άτομο ελληνικής καταγωγής προς το Alphington Grammar και την Ελληνική Κοινότητα.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε πέρυσι, όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, είχε γεύμα με τον κ. Νίκο Ανδριανάκο και τα δύο εγγόνια του. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο κ. Παπαστεργιάδης ρώτησε τα δύο παιδιά σε ποιο σχολείο πηγαίνουν στη Μελβούρνη και αυτά απάντησαν στο Alphington Grammar. Aνέφεραν χαρακτηριστικά ότι «αγαπούν το σχολείο, γιατί έχει πολύ καλή ατμόσφαιρα και είναι σημαντικά καλύτερο σε σχέση με το προηγούμενο σχολείο που φοιτούσαν».

Ο κ. Παπαστεργιάδης προσέγγισε πρόσφατα τον κ. Νίκο Ανδριανάκο και του πρότεινε να είναι ένας από τους κύριους δωρητές της κατασκευής της αίθουσας. «Άλλωστε», όπως είπε, «υπάρχει μια μακρά παράδοση στην Εβραϊκή Κοινότητα, που θα μπορούσαμε να μιμηθούμε, όπου πάτρωνες βοηθούν στην κατασκευή μεγάλων έργων».

Ο κ. Παπαστεργιάδης δήλωσε ότι «η σημαντική αυτή δωρεά των $300.000 θα αναδείξει την οικογένεια Ανδριανάκου σε κύριο χορηγό του σχεδιαζόμενου έργου. Η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Ελληνική Κοινότητα και το Alphington Grammar. Ας ελπίσουμε ότι θα ενθαρρύνει και άλλες ελληνικές οργανώσεις και επιχειρηματίες να ενισχύσουν μεγάλα έργα, όχι μόνο στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, αλλά και σε άλλα ελληνικά καλλιτεχνικά, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και κοινοτικά έργα».

Η Ελληνική Κοινότητα, μετά την περσινή δικαστική απόφαση δρομολόγησε τις διαδικασίες για την απόκτηση της άδειας οικοδόμησης της νέας αίθουσας. Το δικαστήριο, εξετάζοντας την παλαιότερη αίτηση άδειας οικοδόμησης, κατέστησε σαφές ότι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων είναι αναγκαία, αλλά θα πρέπει να βρεθεί άλλος χώρος εντός του οικοπέδου του σχολείου.

Ο επανασχεδιασμός της αίθουσας και η προετοιμασία της νέας αίτησης άδειας οικοδόμησης έχει ανατεθεί σε νέους αρχιτέκτονες. Έχουν γίνει μια σειρά από θετικές διαβουλεύσεις με τη Δημαρχία, την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει αφιλοκερδώς ο κ. Τζιμ Ντόλκας, γνωστός για τον επαγγελματισμό του στο χώρο των ακινήτων.

Πηγή

Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.