Αφιερωμένο στην προβολή της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα είναι το φετινό λεύκωμα της εθνικής παρελάσεως, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Απριλίου, στην 5η Λεωφόρο.

Posted: 2 Μαρτίου 2009 in ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

showimage2php

Την απόφαση αυτή του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, όπως αναφέρει η Greek News, ανακοίνωσε σε πανομογενειακή συγκέντρωση ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Καλαράς. Για την προετοιμασία του λευκώματος θα συνεργαστεί και ο πρώην πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, Ηλίας Τσεκερίδης. Η προβολή της Ποντιακής Γενοκτονίας ήταν επίσης μία από τις προτάσεις που κατετέθησαν για το κεντρικό θέμα της φετινής παρέλασης. Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, μέχρι στιγμής έχουν προταθεί, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και η ηθοποιός Νίνα Βαρντάλος με τον επιχειρηματία Τζον Κάλαμος. Μάλιστα καθώς η γνωστή από την ταινία «My Big Fat Greek Wedding» ομογενής ηθοποιός ξεκινά το Μάιο τη νέα της ταινία «My life in ruins», οι πιθανότητες να δεχθεί την πρόταση είναι πολύ μεγάλες.

Αναλυτικότερες προτάσεις για την μεγάλη παρουσίαση επίδειξης ελληνικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων νεολαίας, έδωσε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως και πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια», Κυριάκος Μαραγκουδάκης, που εισηγήθηκε η εκδήλωση να λάβει χώρα την παραμονή της παρέλασης (Σάββατο, 25 Απριλίου), να διαρκέσει αρκετές ώρες και να διεξαχθεί σ’ ένα μεγάλο χώρο της Αστόριας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην προετοιμασία του επίσημου δείπνου Ανεξαρτησίας, το οποίο φέτος θα γίνει ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ έστειλε επιστολή στο Τζο Μπάιντεν να παρευρεθεί, ενώ έχουν προσκληθεί διακεκριμένες πολιτικές προσωπικότητες της περιοχής.

ΠΗΓΗ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.