Γερμανία: Πολυσέλιδη έκδοση για τον Πλάτωνα

Posted: 28 Μαρτίου 2009 in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΡΩΠΗ

Μια πολυσέλιδη έκδοση αφιερωμένη στην πολιτική σκέψη του Πλάτωνα και μια τουριστική διαφήμιση για άγνωστες και φθηνές ομορφιές του Αιγαίου: Η διπλή γερμανική ματιά στην Ελλάδα.

a8951544205a47042dfd8e658af4987e

Το τελευταίο τεύχος του ετήσιου περιοδικού θεωρητικών αναζητήσεων «Πολιτική Σκέψη» που εκδίδεται στο Βερολίνο, είναι αφιερωμένο στους Νόμους του Πλάτωνα, στο πόνημα του αρχαίου φιλοσόφου, με τίτλο: « Η εξουσία των νόμων και η εξουσία του ανθρώπου», αναφέρει η Deutsche Welle.

Κατάδυση λοιπόν στην αρχαία Ελληνική φιλοσοφία αναζητώντας το πώς είναι δυνατόν σε μια κοινωνία, σε μια πολιτεία οι νόμοι να θεραπεύουν ή να εξισορροπούν τις αδυναμίες του ανθρώπου, του πολίτη.

Ο ρεαλισμός της διαφήμισης …

Τελικά ό,τι και να γίνει τα Γερμανικά βλέμματα στρέφονται στην Ελλάδα. Ποικιλοτρόπως. Όχι μόνο στην αρχαία, αλλά και στη σύγχρονη που δεν παράγει πλέον σκέψη, αλλά τουλάχιστον ψυχική ευφορία.

Μια διαφήμιση αυτή την εβδομάδα στη λαϊκή εφημερίδα Bild. Αρχίζει τόσο ρεαλιστικά και ψύχραιμα όσο ίσως καμιά διαφήμιση. Απαριθμεί όλες τις αρνητικές ειδήσεις που καταφθάνουν από την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες: πρωτοφανείς ταραχές στο κέντρο της Αθήνας τον Δεκέμβριο, η χώρα στο δόκανο της οικονομικής κρίσης, ο ελληνικός τουρισμός σε υποχώρηση. Και όμως, λέει η διαφήμιση που απευθύνεται στον απλό Γερμανό καταναλωτή, όλα αυτά τα προβλήματα εγκλείουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει εδώ και τώρα τη χώρα των θεών. Γιατί τα προβλήματα αυτά ακριβώς ανάγκασαν τους Έλληνες ξενοδόχους να κατεβάσουν τις τιμές και τώρα ο γερμανός τουρίστας καλό θα είναι να αρπάξει τις προσφορές αυτές, μέχρι και 40% φθηνότερες από το κανονικό. Και ποια νησιά προτείνει η διαφήμιση; Όχι τα κλασσικά θέρετρα, την Κρήτη, τη Μύκονο και τη Ρόδο, αλλά άγνωστες «μορφονιές»- τη Σκιάθο και την Πάρο, την Ικαρία και τη Γαύδο.

ΠΗΓΗ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.