Μάικλ Τζάκσον: Οι δίσκοι του κυριαρχούν στα τσαρτς

Posted: 30 Ιουνίου 2009 in ΜΟΥΣΙΚΗ

Λίγες μόλις μέρες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του δημοφιλούς ποπ σταρ Μάικλ Τζάκσον το άλμπουμ του 2003 με τον τίτλο Number Ones που περιλάμβανε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κυριάρχησε στα βρετανικά τσαρτς, αναφέρουν στοιχεία των πωλήσεων της μουσικής αγοράς.

MUSIC OBIT MICHAEL JACKSON

Συνολικά 43 σινγκλς και 11 άλμπουμ τόσο του Τζάκσον όσο και του οικογενειακού συγκροτήματος των «Τζάκσονς 5» βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων και μέσα στους κορυφαίους 200 τίτλους.

Πριν από μια εβδομάδα το άλμπουμ Number Ones που περιλαμβάνει 18 νούμερο 1 επιτυχίες ήταν στην 121 θέση.

Σήμερα εκτός από την κορυφαία κατάταξη που έχει καταλάβει το άλμπουμ συνολικά μέσα στις 20 πρώτες θέσεις βρίσκονται τα τραγούδια Thriller στην 7η θέση, King of Pop στην 14η, Off the Wall στην 17η, The Essential Michael Jackson στην 20η.

Η βρετανική αλυσίδα μουσικών καταστημάτων HMV ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των CD του Μάικλ Τζάσκον έχουν αυξηθεί κατά 80 φορές μέσα στις πρώτες 24 ώρες από την ανακοίνωση της είδησης του θανάτου του, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με το αντίστοιχο της αναγγελίας των θανάτων του Ελβις Πρίσλεϊ, Τζον Λένον και Φρέντι Μέρκιουρι.

Πηγή: ΑΠΕ


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.