Οι καλλιτεχνικές δράσεις «Δρώμενα Τέχνης 2010», του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, συνεχίζονται στο Δήμο Π. Φαλήρου με τη μεγάλη εντυπωσιακή έκθεση, που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» (Λεωφόρος Ποσειδώνος, τηλ: 210  9813274) στις 8μμ, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων σύγχρονης τέχνης Μιχαήλ Ρωμανού.


Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας (Athens Fine Arts Festival), που φέτος διανύει τον τρίτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας του, προσφέροντας μία σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις του, παρουσιάζοντας την δεύτερη από μία σειρά καλοκαιρινών εκθέσεων.

Στα «Δρώμενα Τέχνης 2010», συμμετέχουν νέοι κυρίως καλλιτέχνες, που έχουν να παρουσιάσουν μία αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το ψηφιδωτό,  το εικαστικό κόσμημα, το κολάζ και τις εικαστικές εγκαταστάσεις.  Στη μεγάλη έκθεση, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου «Φλοίσβος» συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες:

Φαίη Αλτηπαρμάκη, Χλόη Ν. Αμαράντου, Μουσταφά Αλλούς, Μαρία Αρβανιτάκη, Αγγελική Βαϊανού, Βίβιαν Βαλσάμη, Μαρία Βαμβακούση – Βαλσάμη, Βύρων Γαβαλάς, Μάρτζυ Γερογιαννάκη, Ολυμπία Γκιόκα, Δήμητρα Γκουτζιώτου, Ελένη Γραφάκου, Ειρήνη Ευθυμάκη, Ντενάντα Θωμαή, Εύη Καλλέργη, Έφη Καλογεροπούλου, Κατερίνα Καλουμένου, Εύη Καμινάρη, Σταματία Καππέ, Βασιλική Κατέρη, Γιάννης Κλάδιος, Μαρία Κοκκινάκη, Βασιλική Κολιπέτσα, Βίνια (Κλημανθία) Κονταξάκη, Κατερίνα Κωστογιάννου, Νίκος Λαμπρινός, Λαυρεντία Λινάρδου – Αργυρού, Πέτρος Λέκκας, Ζωή Νικητάκη, Αντωνία Μαντζούκα, Μαρία Ματάλα, Μαρία Μαυράκη, Ματίνα Μαυράκη, Ελένη Μπαζιώτου, Κάλλη Μπέλλου, Ειρήνη Πέννα, Μιχαήλ Ρωμανός, Jane Saunders – Δαμβουνέλη, Δημήτρης Σκαρής, Βασιλική Σκλέπα, Αμαλία Σολομωνίδου, Γιούλη Φαρατζή, Ιάκωβος Φιλίππου, Βάσια Χαρίση.

Tη βραδιά των εγκαινίων θα παρουσιαστούν εντυπωσιακές δημιουργίες hair styling των σπουδαστών της σχολής «Νίκου Αμάραντου» σε επιμέλεια Χλόης Ν. Αμαράντου και θεατρική performance από το θεατρικό εργαστήρι L.A. Theater.

H καλλιτέχνις Ζωή Νικητάκη θα αφηγηθεί ένα παραμύθι που λέει πως μέσα μας κυοφορείται ο Σπόρος του Δέντρου της Ζωής και από μας εξαρτάται αν θα επιτρέψουμε στον Σπόρο αυτό να βλαστήσει και ν΄ανθίσει… Ένα παραμύθι που μας λέει πως ενεργοποιώντας τη φλόγα της αγάπης μέσα μας, μπορούν να γίνουν θαύματα…

Τα εικαστικά «Δρώμενα Τέχνης 2010» λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένες γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών ενώ ήδη πταγματοποιήθηκε η πρώτη επιμέρους έκθεση στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, που στέφηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.  Οι διαδοχικές εκθέσεις που αποτελούν τον κορμό της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης, έχουν διάρκεια επτά ημερών σε κάθε χώρο τέχνης, χαράσσοντας έτσι μία ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό.

Σε κάθε χώρο τέχνης παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά έργα νέων κυρίως καλλιτεχνών ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται ψηφιακά, για ένα μήνα, από τη διαδικτυακή πύλη προώθησης πολιτιστικών γεγονότων «Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού»: http://dromenatechnis.blogspot.com

H σπονδυλωτή αυτή έκθεση είναι η εξέλιξη της εικαστικής έκθεσης «Αντιπαραθέσεις στην σύγχρονη Ελληνική τέχνη», που διοργανώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία, σε έντεκα γκαλερί και αίθουσες τέχνης του Ιστορικού Κέντρου των Αθηνών, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας ενώ σημαντική θεωρείται η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και το αμείωτο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη έκθεση από τους καλλιτέχνες, κυρίως της νέας γενιάς.

Επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός

Διάρκεια: 25-30 Ιουνίου 2010. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 09:00-14:00, 18:00-21:00 Σαββάτο & Κυριακή 18:00-21:00 . ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

helectra

Share

Σχόλια
 1. Ο/Η Λεόντιος Πετμεζάς λέει:

  Εφυγε από τη ζωή η λογοτέχνιδα- Κασιαννή-Αννίτα Κουτσουβέλη.

  Η συγγραφέας Κασσιανή – Αννίτα Κουτσουβέλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγονταν από οικογένεια οπλαρχηγών της Μάνης και από τη Ζάκυνθο. Σπούδασε με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στη συνέχεια ψυχολογία στο University of Houston. Σπούδασε επίσης κλασικό τραγούδι και νέγρικο χορό.
  Στη Νέα Υόρκη συνεργάστηκε αρκετά χρόνια με το Actors Studio στη διδασκαλία θεατρικού ρεπερτορίου Αμερικανών Δραματουργών .
  Με την συγγραφή ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία και το ταλέντο της επισημάνθηκε από επιφανείς πνευματικούς ανθρώπους. Έχει γράψει δέκα ποιητικές συλλογές, δύο κινηματογραφικές ταινίες : «Το Λεωφο ρείο της Αγάπης» και «Τελευταίος Ιούλης» και δύο ποιητικά χορογράμ- ματα . Πρωταγωνίστησε στην ταινία αμερικανικής παραγωγής «Το τρα γούδι και η σιωπή» που θεωρείται από τις δεκαπέντε καλύτερες του αμε ρικανικού κινηματογράφου, σύμφωνα με τους New Υοrk Τimes και τη Variety της Ν. Υόρκης.
  Η Κουτσουβέλη είχε ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους στο μουσικό και στο δραματικό θέατρο. Εγραψε ,συνέθεσε και μελοποίησε στίχους. Στη δισκογραφία είχε ηχογραφήσει τα σιγκλ «Η Χλόη περιμένει», για το οποίο χαρακτηρίστηκε από κριτικούς σπάνια cult φυσιογνωμία, «Προτιμώ» και το CD «Γεια σου και χαρά σου φίλε».
  Στη τηλεόραση επαιξε κεντρικούς ρόλους στις σειρές: « Δικαστίνα», «Κουτσομπόλες», «Δύο ώρες μαζί» , «Μπακούρια» και σε αλλες.
  Βραβεύτηκε από διάφορους πολιτιστικούς και πνευματικούς φορείς.
  Ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» τη βράβευσε για το συνολικό λογοτεχνικό έργο της και σε ειδική εκδήλωση για το ποιητικό έργο «Η παλλακίδα του Διός» το 2003 το οποίο μεταφράστηκε στη Σερβική γλώσσα με τη μορφή χορο-δράματος.Το βιβλίο προλόγισε ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς.
  Το 2005 ίδρυσε το «Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο της Λακωνικής Μάνης» που στεγάζεται στο Πύργο Κουτσουβέλη στη Μάνη οπου επιμελούνταν πολιτιστικές εκδηλώσεις και αφιερώματα σε Ελληνες και Διεθνείς δημιουργούς. Υπό έκδοση είναι το τελευταίο ποιητικό- θεατρικό δρώμενο της «Σωκράτης».
  Ασχολούνταν για πολλά χρόνια με το συνδικαλισμό,τη πολιτική δράση και τα δικαιώματα των λογοτεχνών.

 2. Ο/Η Λεόντιος Πετμεζάς λέει:

  Ο Iστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς συμμετέχει στο υψηλό δρώμενο τέχνης της ART WAY στο VINILION

  Ο καταξιωμένος επι σειρά πολλών ετών φορέας προβολής και ανάδειξης καλλιτεχνών ART WAY,μετά τη τεράστια επιτυχία που σημείωσε τους καλοκαιρινούς μήνες στα πλαίσια των σπονδυλωτών εκδηλώσεων του παρουσιάζει μια νέα εικαστική κατάθεση ,με νεωτεριστική performans και πρωτοποριακό event με τη συμμετοχή αρκετών επιλεγμένων ποιοτικών δ…ημιουργών, στον Πολυχώρο Τέχνης VINILION (Έκτορος 92 & Μενελάου Ίλιον), από 15 Oκτ. έως 7 Νοεμβρίου 2010.
  Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν 25 Οκτώβριου και ώρα 19.00μμ.
  Η ART WAY συνεχίζοντας το σημαντικό ταξίδι της στα ελληνικά και διεθνή δρώμενα τέχνης και πολιτισμού, προσδοκά με επιμονή την ακομη πιο αμεσότερη σχέση των δημιουργών με το κοινό μέσα απο μεγάλου μεγέθους και βελινεκούς πάντα εκδήλωσεις.
  Ο Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που συνεργάζεται με τον εικαστικό θεσμό της ART WAY και συμμετέχει στην έκθεση με εναν σημαντικό πίνακα του που βραβεύτηκε πρόσφατα στο Καναδά επισημαίνει:
  »Οι καλλιτέχνες με λόγο μεστό και συναρπαστικό αφηγούνται εδώ τη ζωή και τη δράση . Προκαλούν ανοικτά την επιστήμη των καιρών με άρρητες στιγμές και μαγικές διεργασίες γέννησης ιδεών και επικοινωνίας. Μέσα από τις δημιουργίες τους κοιτάζουν μακριά με τα μάτια της ψυχής .Η έμπνευση τους που ξεκινά από ρομαντικές συλλήψεις και βλέμματα στο υπερπέραν φτάνει κάποτε μέχρι την αποτύπωση των μακρινών νεφελωμάτων που αποκαλύπτουν ανησυχίες και ερμηνείες ενώ καταλήγουν σε μεταφυσικές αναζητήσεις που επιχειρούν μία ποιητική ανάγνωση σε ότι μας περιβάλλει.H σειρά των παρεμβάσεων στους εσωτερικούς χώρους της ψυχής προσβάσιμα δημιουργεί ένα συγκροτημένο σύνολο που περιγράφει δομές που υπογραμμίζουν τη δύναμη , τη λογική και την εξέλιξη προβάλλοντας ένα ουτοπικό ταξίδι που απλώνεται σε κόσμους γνώριμους μέσα από τις επιστημονικές κατακτήσεις σε ανεξερεύνητες πτυχές γεμάτες μυστήριο αλλά και νέες ανακαλύψεις».
  Ο διοργανωτής και ψυχή των εκδηλώσεων της ART WAY Γιώργος Σάρδης πιστεύει πως η προσπάθεια ολης της ομάδας βασιζεται απόλυτα στην εκτίμηση του κοινού για τα “σημαντικά” καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης που τυγχάνουν αλλωστε της προσοχής που αξίζουν.

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:

  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΑΝΟΣ
  ΒΟΛΤΕΡΡΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
  ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
  ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ
  ΗΛΙΑΔΗ ΕΛΕΝΗ
  ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
  ΚΟΥΚΛΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
  ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  LUCAN ALINA MIRELA
  ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΡΗ
  ΠΑΠΑΔΕΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ ΚΑΤΑΡΙΝΑ
  ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ
  ΣΑΛΑΧΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
  ΣΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΣΑΡΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
  ΣΟΥΜΠΑΤΛΗΣ ΟΜΗΡΟΣ
  ΣΥΡΙΓΟΥ ΜΑΡΙΑ
  ΤΣΙΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΛΙΛΙΑΝ
  ΧΑΤΖΗΠΟΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s