Το μαγικό DNA του Ozzy Osbourne

Posted: 2 Σεπτεμβρίου 2010 in ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΜΟΥΣΙΚΗ
Ετικέτες: , , , , , , ,

Ακόμα κι αν δε σας αρέσει ο Ozzy Osbourne, δεν υπάρχει αμφιβολία για την προσφορά του στο rock’n»roll. Αλλά ότι θα συνέβαλλε και στην πρόοδο της επιστήμης δεν θα το περίμενε ούτε ο ίδιος.


Κι όμως, ο τραγουδιστής των Black Sabbath μπορεί να κρύβει μυστικά πολύτιμα για τους επιστήμονες. Και ειδικότερα το DNA του. Γιατί αποτελεί ένα μυστήριο το πώς είναι ακόμα ζωντανός μετά από τέτοιες ποσότητες ναρκωτικών που έχει βάλει στον οργανισμό του. Και η αντοχή του αποτελεί αντικείμενο έρευνας για την εταιρεία Knome στη Μασαχουσέτη, που αναλύει τα γονιδιώματα ατόμων τα οποία κρύβουν ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον.

Οι ερευνητές έβαλαν κάτω τον Πρίγκηπα του Σκότους, του πήραν DNA και βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας για να μάθουν τα μυστικά του. Δηλαδή τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο ανθεκτικό στις καταχρήσεις δεκαετιών; Και πώς δεν είχε την τύχη του Jimi Hendrix ή της Janis Joplin;


Ο κόσμος του rock’n’roll – αλλά και της επιστήμης – περιμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα, τα οποία αναμένονται σε λίγους μήνες.

Μετά τον Ozzy, σειρά έχει ο Keith Richards, το άλλο μεγάλο θαύμα της φύσης.

helectra

Share

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s