Η »αρρώστια των χοντρών δακτύλων» είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάποιος όταν επιχειρεί να γράψει σε ένα touch screen κινητό, γιατί τα μικροσκοπικά πλήκτρα πάνω στην οθόνη, είναι δύσκολα στο χειρισμό, με αποτέλεσμα να γίνονται λάθη.


Δύο νεαροί Έλληνες, ο Κώστας Ελευθερίου και ο Πάνος Πετρόπουλος, που ασχολήθηκαν με αυτό το πρόβλημα κατάφεραν να δώσουν λύση με το Blind Type, μια εφαρμογή για κινητά με touch screen που διορθώνει λάθη στα μηνύματα των χρηστών κατά την πληκτρολόγηση και καταφέρνει να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια τη λέξη που θα ήθελε να γράψει κανείς, ακόμα και όταν όσα έχει πληκτρολογήσει, δε βγάζουν κανένα νόημα.

Οι δύο Έλληνες παρουσίασαν το προϊόν τους μέσα από μία ιστοσελίδα που έφτιαξαν και πριν καν διατεθεί στην αγορά ήταν είδηση στον χώρο της τεχνολογίας.

Η Google η πιο διάσημη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο, εξαγόρασε την εταιρεία τους. Το δε ποσό της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό. Πάντως το 1999 το λογισμικό T9, που διευκόλυνε τη δακτυλογράφηση κειμένων στα κινητά προηγούμενης τεχνολογίας, είχε πουληθεί έναντι 350 εκατ. δολαρίων. [Πηγή]

helectra

Share

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s