«50 χρόνια Αστερίξ» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Posted: 15 Σεπτεμβρίου 2011 in ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Ετικέτες: , , , ,

Έκθεση με τίτλο «50 Χρόνια Αστερίξ. Ο Γαλάτης ήρωας στην Ήπειρο» θα φιλοξενήσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων από 15 Σεπτεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, και ώρα 8 το βράδυ.

Η έκθεση  θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Διώνη» του Αρχαιολογικού Μουσείου.  Θα παρουσιασθούν 34 πλάκες σχεδιασμού σε κάδρα που προέρχονται από όλα τα τεύχη που έχουν σχεδιαστεί από το 1959 έως το 2009.  Στις ενότητες αυτές παρουσιάζονται οι ήρωες των ιστοριών, ο γαλατικός τρόπος ζωής, οι πόλεις τους κ.α.

Η έκθεση πλαισιώνεται με αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου και συνδυάζεται με προβολή σε βίντεο, κινουμένων σχεδίων. Συγχρόνως, με αφορμή τον Αστερίξ και τους Γαλάτες, γίνονται αναφορές στους Γαλάτες μισθοφόρους του βασιλιά Πύρρου, στους Κέλτες Δρυίδες και τους ιερείς του Διός στη Δωδώνη, στην ιερή βελανιδιά και τη λατρεία του θεού στο ηπειρωτικό ιερό.

Το Μουσείο Ιωαννίνων είναι το τέταρτο μουσείο στη σειρά,  στο οποίο παρουσιάζεται η έκθεση, για την οποία συμπράττει ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Ιωαννίνων. Την έκθεση υποστηρίζει η Εταιρεία Φίλων των Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας από τις 8:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. [www.proinoslogos.gr]

helectra

Share

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s