Στο φυσικό τους περιβάλλον αναμένεται να ξυπνήσουν, μετά το χειμέριο ύπνο, τα δυο ορφανά αρκουδάκια που είχε περιθάλψει η περιβαλλοντική εταιρεία για τη διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος «Αρκτούρος» και επιχειρεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να επανεντάξει στη φύση, ύστερα από περίθαλψη 9 μηνών στις Αγραπιδιές Φλώρινας.

Ο μικρός Τζον και ο Νικήτας μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν στη φωλιά, το καινούργιο τους φυσικό σπίτι, αφού ναρκώθηκαν κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Όμως και αφού ξυπνήσουν, δεν θα μείνουν εντελώς μόνοι, καθώς θα παρακολουθούνται, μέσω δορυφόρου, από τα ειδικά κολάρα-πομπούς που έχουν τοποθετηθεί πάνω τους.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε εν μέσω παγετού και χιονοκάλυψης, σε δασική περιοχή που αποτελεί φυσικό βιότοπο της αρκούδας. Διαμορφώθηκε μια -κατά το δυνατόν- φυσική φωλιά, όπου τοποθετήθηκε ειδική διαδικτυακή κάμερα, που προσφέρει τη δυνατότητα στους ερευνητές να εποπτεύουν ολόκληρη την περιοχή, αλλά και να παρακολουθούν τα αρκουδάκια κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, συλλέγοντας έτσι πολύτιμα επιστημονικά δεδομένα. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

helectra

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s