Εδώ κάποτε ανέβρυζε αγίασμα. Τώρα πλένουν τα ρούχα τους οι Τούρκοι.

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ

Χριστιανικές εκκλησίες και νεκροταφεία έχουν βεβηλωθεί και καταστραφεί στα κατεχόμενα. Αγάλματα ακρωτηριάζονται και πωλούνται τα μέλη τους από Τούρκους αρχαιοκάπηλους στην Ευρώπη και την Αμερική. Οι Χριστιανικοί ναοί έχουν γίνει βουστάσια, αχυρώνες, λέσχες, στάβλοι κ.λ.π. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας, που οι Έλληνες της Κύπρου γνωρίζουν καλά.

ΤΡΑΒΑΝΕ Τ’ ΑΥΤΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Να πάρει μέτρα, για την προστασία της Ελληνικής μειονότητας και ν΄αποκαταστήσει τις ζημίες, που προκλήθηκαν στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Ίμβρου και της Τενέδου, ζητά από την Τουρκία με ψήφισμά της η επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το ψήφισμα θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια, στις 27 Ιουνίου.

Ο ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ

Ο 95χρονος Ελληνιστής καθηγητής Ενρί Μίλερ παρουσίασε στο Αβαείο του Νιουμάνστερ στο Λουξεμβούργο το έργο της ζωής του την ολοκληρωμένη μετάφραση της Οδύσσειας του Ομήρου στα Λουξεμβουργιανά. τόνισε δε την επικαιρότητα των μηνυμάτων της Οδύσσειας, καθώς και την δυσκολία που συνάντησε για την απόδοση των νοημάτων και των όρων της Οδύσσειας στα Λουξεμβουργιανά, μια γλώσσα που δεν έχει το λεξικό πλούτο της Ελληνικής γλώσσας. Χρειάσθηκε λοιπόν να πλάσει νέες λέξεις για να κάνει το έργο του κατανοητό στους γνώστες της γλώσσας, πλουτίζοντας παράλληλα το λεξιλόγιό τους.

Πηγή : ΑΠΕ

helectra

Share

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s