ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Posted: 6 Οκτωβρίου 2008 in ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις αρχές Οκτωβρίου ο νέος, πολυδύναμος χώρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «ΘΕΑΤΡΟΝ» θα ανεβάσει για πρώτη φορά την αυλαία του, με μια μεγάλη και φιλόδοξη παραγωγή βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου.

Το πολιτιστικό κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και η Πολιτισμός & Επικοινωνία, παρουσιάζουν το έργο «Ομήρου Οδύσσεια – Το παραμύθι των παραμυθιών», σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Οι περιπέτειες και οι περιπλανήσεις του Οδυσσέα, θα ζωντανέψουν στη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ», σε μία παραγωγή διεθνών προδιαγραφών, πιστή την ευρύτερη φιλοσοφία του «Ελληνικού Κόσμου» για την χρήση της νέας τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού. Αξιοποιώντας τις άρτιες εγκαταστάσεις και τον πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό του «ΘΕΑΤΡΟΝ», με πλούσια σκηνικά και εκπληκτικά κοστούμια και με την εξαιρετική μουσική του Γιάννη Μακρίδη, η «Ομήρου Οδύσσεια – Το Παραμύθι των Παραμυθιών» αναμένεται να αποτελέσει μια από τις πιο σημαντικές και αξιόλογες παραστάσεις της επόμενης θεατρικής περιόδου.

Την παράσταση υπογράφει η  Κάρμεν Ρουγγέρη, με το μοναδικό της ταλέντο να εμφυσά στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο και την πλούσια κληρονομιά της ιστορίας και της μυθολογίας. Η αγαπημένη των παιδιών, Κάρμεν Ρουγγέρη, διασκευάζει και σκηνοθετεί ένα από τα πιο σημαντικά λογοτεχνικά έργα όλων των εποχών, με σεβασμό τόσο στο λόγο του Ομήρου, όσο και στους λιλιπούτειους φίλους της.

Από τον Οκτώβριο, λοιπόν, το «ΘΕΑΤΡΟΝ» και η Κάρμεν Ρουγγέρη θα περιμένουν τους συνταξιδιώτες τους στο μακρύ και δύσκολο ταξίδι του Οδυσσέα προς την Ιθάκη…

Παραστάσεις θα δίνονται κάθε Κυριακή και καθημερινά για σχολεία.

«ΘΕΑΤΡΟΝ» «Ελληνικός Κόσμος» – Πειραιώς 254 – Ταύρος

Πηγή :ΑΝΑ – ΜΠΑ Culture

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.