Τους απανταχού Έλληνες και φιλέλληνες φιλοδοξεί να ενώσει για άλλη μια χρονιά η εικονική βασιλόπιτα (e-βασιλόπιτα), που «κόβει», κάθε χρόνο, από το 2003, η εταιρεία «Διακτινισμός», σε συνεργασία με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ). Η φετινή «κοπή» θα γίνει στις 21 Φεβρουαρίου 2011, ανήμερα της «Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικής Γλώσσας», στις 11:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας).

Στην ξεχωριστή αυτή … virtual κοπή, μπορεί να λείπει η γεύση ενός πραγματικού κομματιού βασιλόπιτας και η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά θα είναι έντονος ο συμβολισμός των αξιών και των ιδεών, που προωθεί αυτή η κίνηση, που είναι η αγάπη, η ομόνοια, η ισότητα, η φιλοξενία, ο σεβασμός, η επικοινωνία, η δικαιοσύνη και η ενότητα.

Στην e-βασιλόπιτα θα υπάρχουν και φέτος τα εξής εννιά φλουριά: το φλουρί των φιλελλήνων, του απόδημου ελληνισμού της Αυστραλίας, της Αμερικής, της Ασίας, της Αφρικής, της Ευρώπης, της Κύπρου και της Ελλάδας.

Οι διοργανωτές καλούν τους απανταχού Έλληνες και φιλέλληνες να κάνουν την εγγραφή τους online, στην ιστοσελίδα http://www.vasilopita.gr/ ή μέσω facebook, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαφορετική αυτή κοπή βασιλόπιτας.

Για τους μικρούς φίλους της e-βασιλόπιτας, φέτος επιφυλάσσεται μια έκπληξη: Οι λαϊκές μας παραδόσεις με τους καλικάντζαρους, που εμφανίζονται μεταξύ Χριστουγέννων και Φώτων, αναβιώνουν σε εικονική μορφή στην e-βασιλόπιτα και τα παιδιά καλούνται να παρακολουθήσουν το δρώμενο αυτό για να προστατεύσουν την τύχη τους για το φλουρί! [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

HELECTRA

Share

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s